6. 4. 18

Za sve su krive ŽENE!

Za sve ružno što se dešava u svijetu krive su žene. Za svo zlo, ratove, nesreće, prevarene muževe, prevarene žene..za sve je kriva žena sama. A ko bi bio kriv pobogu? Neće valjda biti kriv mužijak, muž, ratnik, vladar, muškarac!



Evo gledam moju komšinicu. Razvela se. Postala raspuštenica, užas! Naravno da je kriva ona. Uništila jedan brak, srušila dom, ostavila djecu bez oca. Mislim, nema veze što otac ima pravo da viđa djecu kad hoće (iako on za to nema vremena), ona je kriva što on ne živi sa njima. Katastrofa, zlo i naopako! Naježim se svaki put kada je vidim sređenu, srećnu, nasmijanu. Ona je kriva za razvod, moramo da je razapnemo! Kriva je jer nije više voljela muža, kriva je što nije osjećala ništa više prema njemu, kriva je što je poželjela da živi drugačije, kriva je što je mislila na sebe. Ispala je sebična, nije mislila na djecu, nije mislila na to ko će da mu pere, čisti, pegla...naravno da je ona KRIVA ZA SVE!

Tako razmišljajući i sjedeći na balkonu jednog divnog lokala gdje sjede samo napućene barbike ugledah jednu rasturačicu brakova. Zamislite ona je onoj jadnici s petog sprata "ukrala muža". Taj mužijak je bio baš srećan sa svojom ženom i onda došla ova vještica i ukrala ga. Kriva je za jedan raspali brak, uništila je jednu porodicu. Neće valjda mužijak biti kriv. On se samo zaljubio, jer ga je ova vještica zavela, a ta njegova žena...mislim i ona je kriva. Kako nije uspjela zadržati svog muža? To mi nije jasno. Sigurno mu nije prala, nije peglala, nije kuvala. Nije znala biti dama na ulici, domaćica u kuhinji i kurva u krevetu. Bože svašta pa nije on krivi, krive su njih dvije.
Žena i ljubavnica! Krive su ŽENE!

Ima takvih slučajeva i tih čudnih žena vazda. Recimo moja drugarica Jelkica. Ona se razvela, jer se zaljubila u drugog. Šta mislite ko je bio kriv? Pa ona naravno. Nikako taj u koga se zaljubila. On nije htio ništa sa udatom ženom, a ona je sve to svjesno uradila. E Jelice Jelice kukala ti majka. Opet si kriva. Trebala si ga varati, lagati, mazati, šta si se našla razvoditi.
Ti si ženo KRIVA!

Tako da drage moje ženkice. Naučite se da smo krive za sve. Ako smo prevarene, ako smo prevarile, ako smo u braku bez ljubavi, ako imamo nasilnog partnera, ako smo se mlade udale, ako smo "stare cure", ako kuhamo, ako ne kuhamo, ako ne peglamo... Za sve smo krive isključivo same. Nikada nije kriv muški svijet! Nadam se da ste to do sada naučile!

P.S. Tekst je sarkastičan :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar