13. 10. 17

Proslava rođendana u vrtiću na malo drugačiji način

Svi znamo koliko našim mališanima znači proslava rođendana. Prvo kod kuće sa mamom, tatom, batom, sekom... Pokloni, slatkiši, razne, igračke.. Pa neka, samo jednom su djeca, samo jednom godišnje slave rođendan. Neki skromnije, neki raskošnije. To će biti već neka druga tema :).

Kada se proslavi rođendan kod kuće dolazi vrijeme da se slavi i u vrtiću:).
Obično to slavlje kod svih izgleda skoro identično.
Roditelji donesu punu kesu slatkiša. Čokolada, čips, smoki, sokovi...neki čak i tortu ili kolače.
Svi želimo da naše dijete taj dan uživa. Problem nastaja, jer niko ne pomisli na drugu djecu, koja možda zbog zdravstvenih ili nekih drugih razloga ne smiju da jedu slatkiše.  Možda baš u toj njegovoj grupici postoji dijete koje je alergično na mlijeko, jaja, kikiriki. Da li ste o tome ikada razmišljali?

Možda će baš ono biti jako tužno jer neće smjeti ništa od toga da jede. Možda će baš to njemu biti najgori dan u godini jer će se sjećati kako je ipak na neki način bio odbačen. Nesvjesno, jer je jednostavno drugačiji.

Jednom sam surfajući internetom našla divnu ideju. Priznajem od iste sam zaradila i neki novac.
Postala sam pravi majstor za organizaciju "drugačijeg" dječejeg rođendana. Postanite i vi:).

Pred vama je vikend. Imate dva dana koja možete da iskoristite kako bi postali pravi "majstor" u pravljenju tortica iz kartona. Ja ću to i da vam pokažem.
Sve što vam treba je hamer papir u boji. Možete da kupite A4, a možete i veliki papir u boji ali morate da ga izrežete na format A4, što će vam uzeti malo više vremena.

Potem štampate šablon pa papir. Ako nemate štampač mogu to da vam urade u knjižari ili kopirnici.
A otkuda vam šabloni? Znam da ste upravo pomislili "šta ova lupa, otkuda meni šabloni":))
Na internetu imate mnogo šablona za kutijice različitih veličina. Ako ih ne nađete pošaljite meni
e-mail i kada budem u mogućnosti poslaću vam šablone. Naravno ja sam ažurna, dobićete to u što kraćem roku:). (slapsak.vesna@gmail.com).

Kada odštampate šablone (u zavisnosti koliko kutijica vam je potrebno), izrežete ih i zalijepite providnim ljepilom. Hvala Bogu google sve zna, pa isto tako možete da upotrebite bilo koje stikere:).
Kucate npr. "minnie mouse stickers" ako želite praviti recimo Mini Maus tortu.

Po glavi nam se onda vrti glavno pitanje? A šta da stavim u kutije? One nisu dovoljno velike. Ne možete da u njih "natrpate" sve i svašta, a i zašto bi? Rekli smo da hoćemo da proslavimo rođendan na malo drugačiji način:).

U svaku kutiju recimo možete da stavite po jedan onaj mali pečat što obično djeca dobiju na rukice kod čika doktor:). Po jedan balon i po jedno lizalo. Umjesto lizala može i kinder čokolada ili bombon. Kada napunite kutije, stavite u krug i zavežete trakicom u boji.

Teti u vrtić odnesite i omiljenu knjigu vašeg mališana. Bambi, 101 dalmatinac, Kralj lavova, Ana i Elza :). Zamislite kako će biti oduševljeni dok im vaspitačica uz otvaranje kutijica iznenađenja čita njihovu omiljenu bajku. Sada vam je jasno zašto će to biti poseban rođendan za vaše dijete?

Podijelite, možda će neko iskoristiti ideju :).

Potreban vam je:
- hamer papir
- ljepilo
-trakica iz satena
- slike (stikeri) za ukras tortice
-sat vremena rada

Srećnooo:)

S' ljubavlju...
Jedinstvena.


Ni komentarjev:

Objavite komentar